COL·LECTIU

Imma Batalla

Onda, 1972

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i Tècnica Superior en Arts Plàstiques i Disseny en l’especialitat de Joieria Artística per l’EADT.
Inicia la seva formació artística en l’àmbit de l’escultura a l’Escola Industrial de Barcelona i, al mateix temps explora altres terrenys artístics com el gravat, al Centre Experimental d’Art Contemporani La Rectoria i, els esmalts, a l’Escola Massana.
De tots els materials escultòrics, serà amb el metall amb el que establirà una relació més estreta que la portarà a fer forja sota les directrius del Mestre Artesà Víctor Cunillera. Els estudis de Joieria Artística suposaran, d’una banda, un canvi de format pel que fa a les dimensions dels objectes artístics creats, i de l’altra, la consolidació de la seva passió pel treball del metall i de la immensa gamma de possibilitats d’expressió artística que aquest li ofereix.
El seu Projecte Final, titulat 
Cercles, va ser present a la passada edició de JOYA i al Meelting Point de València.
Al llarg de l’últim any, ha rebut el Premi Taronja al millor Projecte Final de Joieria Artística de l’Escola d’Art de Tarragona i ha participat en diverses exposicions. El seu entusiasme per l’Art, en qualsevol de les seves formes, l’ha portat a tirar endavant el projecte Des del Sud, un lloc web que vol contribuir a la difusió d’ artistes emergents de diferents disciplines.
Mireia Bonastre

Pira, 1981

Gestora Cultural i especialitzada en organització d’empreses culturals i museografia a Barcelona. Prèviament Llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, inicia la seva formació en joieria artística a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona el 2010.
Durant la seva estada formativa a l’escola treballa en l’experimentació i expressió, fugint d’estereotips de la vida convencional i de la joieria tradicional. Per ella la joieria , no és només estètica, allò que adorna, sinó que en les formes de les peces, sempre té alguna cosa més a dir; inclús en les formes més abstractes.
En el seu interès per la joieria també ha realitzat workshops amb joiers d’àmbit internacional, i ha participat en el projecte d'investigació d'art contemporani promogut per l’EADT i el Laboratori d’Art d’Acció de la URV, “Tirania estètica. Antijoies i presències impossibles”.
Al llarg dels 2 últims anys ha participat en exposicions col·lectives relacionades amb la joieria contemporània, entre les quals destaca entre d’altres la seva participació en exposició “Una escola diferent mirades” a Tarragona, “Periféria - Escuelas de Joyería del Sur" en Schmuck 2012.València, i el Jo.Joia a l'Escola d'Art del Treball de Barcelona.
Mireia Calaf

Tarragona, 1982

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, especialitzada en Restauració i Conservació, quan acaba d’estudiar treballa a la joieria dels seus pares i després d’uns anys coneixent l’ofici, decideix aprendre’l a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.
L’art de la joieria ha sigut amb el qual s’ha identificat i ha recuperat la seva vessant més creativa ja que, es distancia de la intenció estètica d’aquesta i la utilitza com a un mitjà d’expressió i de transformació; així doncs sol ser el reflex de la seva persona i és causant de la seva pròpia transformació. Les joies seves són, doncs, molt íntimes i personals i solen tenir una intenció reivindicativa així com una moralitat oculta.
Les seves últimes col·leccions han tractat temes com la violència de gènere buscant sempre el canvi. Ha exposat a llocs com l’ EASD durant Scmuch i el Melting Point a València així com Inhorgenta, Munich.
Laura Juanós

Vila-seca, 1989

Entra en contacte amb la joieria a l’escola JORGC al 2008, i més endavant completa la seva formació a l’escola d’art i del Treball de Barcelona i l’escola d’art de Tarragona.
La seva fascinació pel món de la joieria conceptual, l’ha dut a treballar en workshops especialitzats amb joiers de renom internacional, tot i que mai ha deixat de banda el seu interès i el treball amb tècniques antigues entre les quals es troben els esmalts i el cisellat.
Actualment desenvolupa la seva tasca personal al seu propi taller, investigant amb diferents materials i tècniques tot allò que més l’interessa tant de la joieria com d’altres disciplines artístiques.
Darrerament, ha participat en diferents exposicions col·lectives com “Espaijoia” a Barcelona, “una escola diferents mirades” a Tarragona i Tortosa, entre d’altres.
Toni MartíMóra la Nova, 1976


Membre del col·lectiu teatral de teatre corporal Zona Zàlata des de l’any 1996 fins l’actualitat i actor de l’Aula de Teatre de la URV entre l’any 95 i 2000.
Membre de l’associació cultural Trinxera Creacions des de l’any 2009.
Ha exposat objectes junt amb altres companys de l’escola d’art a la fira Inhorguenta 2011 i 2012 i també, juntament amb altres creadors, en els tallers oberts de la part alta les edicions 2010, 2011 i 2012.
Anabel Ortega

Reus, 1967

L'art hi va ser sempre. Des dels primers records. Però pertanyia als altres.
Els altres pintaven, els altres esculpien, els altres creaven... i jo mirava i gaudia (amb certa enveja, reconec).
Però fa sis anys va saltar l'espurna i em vaig apuntar a un monogràfic de Joieria Artística en l'Escola d'Art I Disseny de la Diputació de Tarragona. Aquest any vaig descobrir com de gratificant podia ser començar a expressar-me a través de les meves creacions i vaig decidir realitzar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística. Després li han succeït diferents monogràfics i cursos, així com la possibilitat de participar en diferents exposicions col·lectives a Reus, Tarragona, Barcelona i München.
La meva relació amb la joieria és purament lúdica, m'agrada experimentar, deixar-me portar per la plata o altres materials, sense més afany que divertir-me i no deixar d'aprendre mai.
Mar Sánchez

Toreno (León), 1963

Va estudiar Diseño de Volumen a l'Escuela de Artes de Zaragoza, graduant-se anys més tard en l'especialitat de Joyería en la Escuela Superior de Diseño de Palma de Mallorca, on va obtenir el Premio Fin de Carrera. Va continuar amb la seva formació de joieria a l'Escola Massana, l'Escola Industrial i Taller Perill de Barcelona i en l'EADT de Tarragona. Ha participat en nombrosos workshops i durant 3 anys va treballar en un taller tradicional que li va aportar el coneixement profund de l'ofici.
El 2011 va realitzar el màster de joieria contemporània Braincelona. Ha rebut el primer premi de la Joia Mediterrània i alguns accèssits.
Així mateix, ha realitzat exposicions de diverses ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, Tarragona, Oviedo, Maó, Palma de Mallorca, així com a França o Alemania, on ha participat en exposicions col·lectives.